BAŞLIKLAR

Vilayetlerevi - Gelişen Salihli Gazetesi

Bostanlı Vilayetler Evine Salihli çıkartması

07 Aralık 2011 Çarşamba

Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Bostanlı vilayetler evinde gerçekleştirdiği geleneksel yılsonu balosunda müzik, eğlence, dostluk, kardeşlik ve hemşericilik vardı. Ayrıca Türkiye siyasetini kıskandıracak düzeyde her partiden siyasetçinin katıldığı bir konsensüs vardı.
    Bostanlı Vilayetler Evi'nin 300 kişilik salonu doldu taştı. Geceye, Salihli'nin tanınmış bir çok ailesi, politikacısı, iş adamı, bürokratı, meslek odaları yöneticileri katıldı.
    Davetliler kapıda keman ve gitar çalan 2 gencin çaldığı müzikle karşılandı. Gece'nin sunumunu yönetim kurulu üyesi ve sosyal komite başkanı Dr. İbrahim Sarıgedik yaptı. Yemek başlangıcında Dernek Başkanı Hayati Ertuğrul misafirlere hoşgeldin derken, dernek çalışmaları hakkında konuştu. Ertuğrul konuşmasında "geçtiğimiz yıl burs verdiğimiz öğrenci sayısını 10'dan 12'ye çıkarmıştık, bu yıl ise bu sayıyı 18'e çıkardık. Son derece mutlu olduğumuz bu çalışmalara katkı gösteren herkese teşekkür ederiz" dedi. Daha sonra şunları ekledi; "dernek çatısı altında yönetim kurulu olarak bir çok çalışma yapma gayreti içindeyiz  ama maalesef kendimize ait bir çatımız yok. Şu an hepimizin odaklandığı ve birinci gündem maddemiz bir yer almak. Bunun için tüm hemşerilerimizin desteğini bekliyoruz" dedi. Konuşmanın devamında yönetim kurulunun Salihli'ye yaptığı ziyaretleri bir slayt eşliğinde anlattı. Orada ki sıcak karşılamalarından dolayı Kaymakam'a, Belediye Başkanına, Ticaret borsası yönetimine, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetimine, Ziraat Odası yönetimine ve Sanayi ve Ticaret Odası yönetimine teşekkürlerini iletti.

İkinci konuşmacı, derneğiin eski başkanlarından eski Manisa milletvekili Cengiz Üretmen'di. Üretmen konuşmasında Salihli'de son yıllarda ki güzel gelişmelerden dolayı çok mutlu olduğunu, artık bir Salihli Üniversitesi olması gerektiğini vurguladı. Dernek çalışmalarını takdirle karşıladığını belirttikten sonra yönetimin her zaman yanında olduğunu söyledi.
    Sonraki konuşmacı 22. dönem İzmir Milletvekili Salihli'li Hakkı Ülkü idi. Hakkı Ülkü "Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'ın Salihli'de yaptığı çalışmaları büyük bir beğeni ile izlediğini özellikle gıdaya yönelik kurulan organize sanayi bölgesinin çok güzel bir proje olduğunu söyledi. Dernek çalışmalarını da büyük bir beğeniyle takip ettiğini vurgulayan Ülkü, gerçekten de derneğe bir yer alınması gerektiğini, bu konuda ailecek elimizden gelen desteği vereceğimizi belirtiriz., dedi.
   Ülkü’nün ardından sözü şu an ki Manisa Milletvekili Sakine Öz aldı. O da derneğin yemeğine ilk kez katıldığını, çok nezih bir yemek olduğunu belitti. Öz, “Biraz önce yönetim kurulunu gördüm, 13 kişilik yönetim kurulunda 2 bayanın olması bana çok az geldi. Kadınların bu tür faaliyetlerde  ve yönetimlerde daha fazla olması gerek” dedi.
   Salihli Lisesi parasız yatılı öğrencisi olan ve kendini Salihli’li hisseden İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, mikrofona davet edildi. Totuk, “Salihli benim için çok önemli, orta ve liseyi orada okudum, hemen hemen tüm gençlik arkadaşlarım Salihlili.Halen birçoğu ile çok iyi görüşüyorum. Derneğin çalışmalarını biliyorum, elimden geldiğince destek vermeye çalışıyorum” dedi.

Birinci bölümde son sözü, Ankara'da yaşamasına rağmen derneğe çok büyük desteği olan, derneğin web sitesine de köşe yazıları ile katkıda bulunan, aynı zamanda Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası yönetiminde olan Mimar Ali Hakkan aldı. Hakkan konuşmasında, derneği ve çalışmaları çok yakından takip ettiğini, her zaman görüş ve düşüncelerini ilettiğini, derneğe maddi ve manevi olarak destek vermeye çalıştığını söyledi. Özellikle derneğe yer alımı konusunda daha önce olumsuz düşünürken, şimdiki yönetim gerekliliğini çok güzel vurguladı ve “Ben de derneğimizin bir dernek ofisi almasını yürekten istiyorum  ayrıca "Bir Karede Sen Al" projesine 2 kare ile destek veriyorum” dedi.
     Sonrasında Yönetim kurulu üyesi ve İletişim Komitesi başkanı Cengiz Ülkü “Bir Karede Sen Al” projesini anlattı. Bu projenin şu anda hangi noktada olduğunu, yer almaya az kaldığını, projenin çok kişinin küçük destekleriyle olmasını arzu ettiklerini, destek veren herkesin alınacak olan dernek merkezinde kaç kare ile katılıyorsa dernek duvarında o kadar karede adının yazılı kalacağını söyledi. Yönetim kurulunun taşın altına elini değil gövdesini koyduğunu, ama biraz daha destek gerektiğini vurgulayan Ülkü, misafirler arasında destek vermek isteyenleri sorunca Namık Ersoy 4 kareye adını yazdırmak istediğini söyledi.
   Hakkı Ülkü’de 2 kare ile katılacağını söyledikten sonra destekler artarak sürdü.  Milletvekilimiz Sakine Öz’de 2 kare ile destek vermek istediğini belirtti. Salihli Ticaret Borsası  Yönetiminden 5 kare, Ardından gelen destekler; Ahmet Zeybek 5 kare, Ruhi Ünalan 2 kare, Abdullah Sarıgedik 2 kare, Mazlum Nurlu 1 kare, Orhan Aslan 1 kare ve daha önce 2 kare destek veren Muzaffer Dövücü 3 kare daha ilave ederek desteğini 5 kareye çıkardı.

Gece derneğin yönetim kurulu üyesi ve sosyal komite başkanı Dr. İbrahim Sarıgedik’in  söylediği sanat müziği şarkılarıyla devam etti.
Bir çok özel konuğun içinde biri vardı ki, herkesi çok heyecanlandırdı. 60’lı ve 70’li yılların Salihli’sinde evlenen bir çok insanın düğününde müzik yapan Artam Özarın, hiç eskimeyen sesiyle söylediği şarkılar bir çok insanı o günlere götürdü ve duygulandırdı.
   Gece ilerleyen saatlerde oyun havaları ile birlikte misafirlerin çoğunun pistte eğlenmesiyle son buldu.

Gelişen Salihli Gazetesi

Yorumlar - Yorum Yaz